Passivt Vittsjö utspelade av Brommapojkarna

STOCKHOLM. På ett kallt, regnigt Grimsta IP möttes under lördagen Brommapojkarna och Vittsjö i den tredje omgången av årets Damallsvenska. Vittsjö visade sig helt chanslösa mot ett betydligt bättre BP och förlorade matchen med hela 4-0.
Brommapojkarna har i år haft möjligheten att behålla de flesta av sina fjolårsspelare. Därmed är man redan ett ordentligt samspelt lag, till skillnad från Vittsjö.

Brommapojkarna sätter redan från start stor press på Vittsjö. Elin Vaughan gör fin reflexräddning i tionde minuten. Efter kvarten spelad är matchen ganska jämn. Vittsjö mycket nära genom Heidi Kollanen ta ledningen efter 20 minuter. Men det är BP som genom Frida Thörnqvist tar ledningen i 25 minuten. Tanya Boychuk i Vittsjö jobbar enormt och finns ”överallt”. Efter inlägg från vänster utökar BP genom Ellen Toivio sin ledning till 2-0. BP tar över mer och mer av spelet, Vittsjö har stora problem. I den 38 minuten blir Vittsjö-försvaret helt upprullat och Vera Blom gör otagbart för Elin Vaughan 3-0 för BP.

Vittsjö inleder andra halvlek med trippelbyte. In kommer Michaela van den Bulk, Kayla Adamek och Hanna Ekengren. Efter hörna i 52 minuten utökar BP genom Sara Olai ledningen till 4-0 och matchen punkteras. Vittsjö just nu helt överkörda, inte roligt att se, får tyvärr inte ordning på något i sitt spel, det verkar låsa sig för spelarna. Ytterligare mål för BP ligger klart närmare än mål för Vittsjö. Båda lagen gör flera byten. Tyvärr verkar Heidi Kollanen blivit skadad eller fått krampkänning. De sista tio minuterna är en ren transportsträcka för BP och Vittsjö försöker slå ifrån sig.

Även nästa match för Vittsjö är en bortamatch. Den spelas den 5 maj mot Örebro.