Vittsjö förlorade på halkig hemmaarena

VITTSJÖ. I den 19:e spelomgången av årets Damallsvenska mötte Vittsjö Örebro hemma. De två lagen  kämpade på en mycket våt och hal Vittsjö Arena. Det kom att bli en jämn match där visserligen Örebro upplevdes vara laget med lite mer vilja, samtidigt som Vittsjö nu verkar ha fått ordning på sitt försvarsspel. Ett slumpmål för Örebro i 83:e minuten gav gästerna ledningen vilket även kom att bli slutresultatet.

en hal och blöt plan gjorde det svårt att spela fotboll

Vid halvtid stod det oavgjort, ett resultat som speglade hela matchen. Det var väldigt mycket ”kriga”, bollar som gick okontrollerat på den våta planen, samtidigt som riskerna för skador naturligtvis var uppenbara. I 73:e minuten byttes Vlora Bajraktaraj in, tyvärr lämnade hon planen redan efter 10 minuter efter en misstänkt korsbandsskada.

Danesha Adams var mycket nära mål med detta skott

Örebros tränare, Rickard Nilsson, var naturligtvis glad över de tre vunna poängen. Det kan man förstå efter lagets tre senaste förluster på rad. Förlusten mot Tyresö hemma med hela 0-5 var svår att ta. I nästa hemmamatch åter stryk denna gång mot Linköping. Förlusten mot Djurgården gjorde inte det hela bättre berättade Rickard. Därför var han glad för att nu äntligen få en vinst.
Thomas Mårtensson beskrev matchen som en ”typisk oktobermatch”. Vädret kan vara hur som hels och därmed naturligtvis också förutsättningarna. Tyvärr misstänkte han vid presskonferensen att Vloras korsband nu var av.