Solveig Svensson o Lars Lindberg ställer ut på Ateljé Götesdotter.

BJÄRNUM. November månads utställare på Ateljé Götesdotter är Solveig Svensson och Lars Lindberg, båda kända konstnärer i Bjärnum och medlemmar i Bjärnumsgruppen.

De hade vernissage idag, lördag 27/10, mellan 13.00 och 16.00. Utställningen varar fram till den 18 november.

Solveig Svensson ställer ut i den delen som kallas för ”kostallet”. Hon målar i akryl och akvarell och motiven hon ställer ut är stilleben, människor och blommor. Blommor i närbild och människor i lite olika situationer och ofta lite äldre klädda.

Exempelvis har hon målat ett gäng kvinnor runt ett bord, en målning som hon kallar ”Snacketolva”, -eller en tavla med enbart kläder på klädkrokar samt skor, -eller ett gäng människor på väg uppför en trappa.

Lars Lindberg ställer ut i den stora ursprungliga lokalen, där även Ars Divinas konstmuseum finns. Normalt målar han i akryl och företrädesvis landskapsmotiv.

Men denna gång ställer han ut sina skämtteckningar, som han ritat i tusch. Motiven är kluriga och roliga och utlopp för hans ”galna humorhjärna”. Han har ritat och målat gubb- och gumansikten, som kan vändas upp och ned och ändå vara motiv. Ytterligare motivexempel är gubben som vrider Turning Torso med skiftnyckel, gumman som hänger tvätt på Lunds domkyrka, slagrutegubben med förhoppningsfulla badsugna barn i släptåg, gubben som säljer snö som byggsats till snögubbe. M.fl. motiv som lockar till skratt.

Deras utställning är väl värt ett besök och visar på deras olika, säregna sätt att skapa motiv!

Top