VÅREN SJÖNGS IN I EMMALJUNGA

EMMALJUNGA. Våren kom även inomhus i Emmaljunga i tisdags kväll. Det var då Manskören från Bjärnum sjöng in den spirande säsongen. Kapellmästare och körledare var kantor emeritus Curt Nilsson medan Friedrich Eberhardt var konferencier.


Manskören från Bjärnum som sjöng in våren i Emmaljunga församlingshem.

Manskören inledde med Vintern rasat och fortsatte med ”fågeln i morgonstundsom solade sig i vårsolens glans”! Programmet innehöll både visor av Rönnerdahl som dansade, följt av potpurri. Programmet passade väl in i dagens tema som hade proklamerats som sångens dag i hela världen.

Några visor sjöngs som allsång följt av Carmencita i tangoutförande. Kvällens andakt hölls av Carl Olof Danielsson och dessa kvällsord inramande av psalmsång. I programmet medverkade även en nybildad kör som har uppstått efter minimering av PRO-kören. Sångprogrammet avslutades unisont med Han är min sång…

Karin Blank med blomsterkvast som överlämnades av Curt Nilsson.

Ledarna för körerna tackades med blomster och gentlemannamässigt överlämnade Curt Nilsson sin blomsterbukett till uppskattade värdinnan för kvällen, Karin Blank som hade ansvaret för gemytliga samkvämet. Karin Blank hyllades av Manskören som tackade med sången Sveriges Flagga!

Top