Fiskeentusiaster bygger fina flottar

 

VITTSJÖ. Det verkar vara populärt med flottar i sjöarna kring Vittsjö. Förutom Ubbe vid campingen finns det flera mindre flottar i sjöarna och fler är på gång.

Ludvig Nevhage och Christopher Lood på den snart färdiga flotten

Jag träffade Christopher Lood som snart är klar med ett fint bygge. Jag började förra helgen och har även jobbat på kvällarna. Nu är den snart klar. Den är 4,2 m lång och 3 m bred. Som flytelement har jag åtta 205 liters plastfat. Kanske kommer jag att lägga till en rad i mitten också, berättar Christopher. På min fråga varför flotte i stället för båt svarar både Christopher och kompisen Ludvig Nevhage att man sitter bättre, kan röra sig mer, det är lättare då man får napp, man kan faktiskt ha en grill ombord och rent av resa ett tält o sova över, alltså  bara fördelar. Jag har en utombordare som kommer att svara för driften berättar Christopher.

Bara några meter från flottbygget ligger Jonas Rosen flotte, ett liknande bygge.

Christopher, Ludvig och Jonas är alla bitna sportfiskare. Ludvig berättar att han fiskar mycket med fluga. Han visar flera fina spön och även speciella flugor för gäddfiske. Ludvig berättar att han tidigare lyckades överlista en fyra kilos gös i sjön. I Vittsjön har det fångats gäddor på tio kilo, riktiga monster.

Troligen blir det premiärtur nu i dagarna berättar Christopher. Vi avslutar med att jag som "riktiga" storfiskare alltid gör, tillönskar dem "skitfiske på er" vid premiärturen.

Top