Hampus reser med Lions österut

BJÄRNUM. Om drygt en vecka åker Hampus till Vitryssland tillsammans med Julia vilket vi kunde läsa om i ett tidigare reportage.

Hampus Svensson

– Inte nog med det, säger Hampus, som inte flugit tidigare. Om en månad skall jag flyga till Budapest. Där väntar först en vecka hemma hos en ungersk familj. Jag har redan haft kontakt med sonen i huset som är i min ålder. Där skall jag prova på ungerskt familjeliv. Det blir spännande.

– Sen åker du vidare till ett två veckor långt läger utanför Budapest dit 30 andra ungdomar från jordens alla hörn samlas för att lära känna varandra, säger Jan-Olof Lundén som är Lions regionala samordnare av ungdomsutbyte.


Årliga utbytesresor
Det börjar bli en tradition att ungdomar från Bjärnum och Vittsjö får åka ut i världen för nya upplevelser. Lions finns i drygt 200 länder och det är dessa kontakter som gör det möjligt att arrangera ungdomsläger. Det ger en trygghet för Hampus familjemedlemmar hemma i Sverige. De vet att Hampus är i trygga händer.

Hampus med familj hemma i Bjärnum

Lions bjuder Hampus på resa, uppehälle och upplevelser utöver det vanliga. Deltagarna bor tillsammans i en anläggning ute på landet där man kan skapa äventyr inom ramen ”Vatten och Miljö”.
– Lägerchefen frågade om jag kan simma, ler Hampus. Det kan väl nästan alla svenska ungdomar?
Vi hoppas han får många oförglömliga upplevelser och vänner för livet.
– Jag skriver en reseberättelse som ni kan läsa här senare i sommar, lovar Hampus, när vi tar farväl.

 

Top