LIONS BJÖD DE ÄLDRE PÅ TÅRTA, SÅNG OCH MUSIK

BJÄRNUM. Tre av Lions medlemmar, Ingmar Rimheden, Kjell-Uno Öhgren och Gösta Kållberg bjöd de boende på Nybohemmet i Bjärnum på tårta, sång och musik. Tårtorna var bakade av medlemmar i klubben. Det var femtio boende och personal som lyssnade och mumsade tårta till kaffet. Musiken som bjöds var äldre schlagerbetonade svenska sånger från fyrtio- och femtiotalet. Titlar som ”Räkna de lyckliga stunderna blott” och ”En gång jag seglar i hamn” ingick i sångarlejonens repertoar. En något nyare visa ”Vittsjö-minnen” fanns också med. Den är komponerad av vittsjösonen och dragspelaren Gunnar Olofsson. Texten har Inger Bergwall skrivit.

Lionklubben har i sitt aktivitetsprogram lagt in besök på alla äldreboendena i våra båda byar. Nästa vecka bjuder Lions dessutom besökarna på Linden i Vittsjö på kaffe och våfflor på Sjöstugan. Cirka trettio äldre kommer då att få lyssna på sång och musik vid Vittsjöns strand.

Efter att ha genomfört Vittsjödagarna gör Lions sommaruppehåll för att återuppta verksamheten i mitten av augusti. Under hösten besöker sånggruppen de återstående äldreboendena medförande tårtor och instrument.

Top