Bjärnumstjej i SMART-toppen

BJÄRNUM. Jag möter en strålande glad och somrig Linda Fransson från Bjärnum, nyligen vald att leda hela den nationella SMART-ungdomsrörelsen i Sverige.

Linda Fransson Bjärnum

– Jag är ödmjuk inför uppgiften, säger hon. Vi har mycket kompetenta styrelsemedlemmar och jag är en kugge i allt detta. Vi har två mycket duktiga heltidsanställda medarbetare på kontoret i Stockholm. De gör det vardagliga jobbet.
Många järn i elden
– I sommar jobbar jag med farfar som äger Hassans Tivoli. Det är ett kringfarande liv.
Linda börjar sitt tredje år på estetiska linjen vid Tekniska skolan i Hässleholm i höst och är osäker på vad som händer därefter.
– Jag försöker nog komma in på Musikteaterskolan i Bjärnum men det är inte lätt att få en elevplats där inte.

SMART Ungdom jobbar för rökfria miljöer och därmed ett hälsosammare liv.
– Vi har mycket kunskaper och tar varje tillfälle i akt att delge andra. Vi är en stor aktör i Almedalen på Gotland i sommar där vi ordnar seminarier. Vi kan påverka politiker och andra beslutshavare. Vi har också varit på Europaforum i Hässleholm. Varannan månad har vi styrelsemöte i Stockholm.
Linda Fransson samarbetar gärna med Lions och fick förmånen att delta i ett av Lions ungdomsläger i Ungern förra året. Hon hoppas att flera Lionsklubbar i Sverige vill samarbeta med SMART.
– Det är en av mina största upplevelser i livet. Vår organisation vill utveckla samarbetet med Lions som ju också jobbar för samhällsansvar och livskvalitet. Hoppas vi kan höra av varandra i höst.

Linda Fransson och Emma Unkuri, som också jobbar för SMART

På SMART Ungdoms hemsida www.smartungdom.se/ kan man bl.a. läsa följande om SMART Ungdom:
”Smart Ungdom hjälper ungdomar att aktivt välja bort osmarta val så som tobak, alkohol och andra droger. Är du medlem i Smart Ungdom får du ta del av olika aktiviteter och andra förmåner.
Tillsammans jobbar vi för ett drogfritt samhälle!”

Top