Temadag sportfiske

 

VITTSJÖ. Tidigt på onsdagsmorgonen stod regnet som ”spön i backen” men just då Vittsjö skola startade sin temadag ”Fiske” slutade regnet och det var i stället eleverna som fick "hålla i spöna”.

Det var cirka 75 elever från klasserna 4- 6 som med fiskespön tog Gåsadammen i besittning.

Gässen och änderna tog det säkra före det osäkra och hade lämnat dammen och väntade nu tålmodigt på gräsmattan.

Vid just Gåsadammen fanns Thomas Nilsson från Vittsjö nya Fiskevårdsområde på plats för att ge tips bland annat om hur man metar. Han hade även tagit hjälp av de inbitna sportfiskarna Jonas och Mattias Rosén.

Visst nappade det, det var flera elever som glada kom springande till Thomas för att rapportera och visa upp sin fångst. Nu har jag tagit tre, sa en tjej, som inte hade tid att stanna för att komma med på bild, utan skyndade tillbaka till fiskespöet.

Sam Blomdahl med sin fångst

Elias Olsson visar sin fisk

Noa Dacke med sin fångst

Jonas Rosén som är duktig flugfiskare undervisade alla som ville prova på just flugfiske.

Troligen var det så att Jonas fick en o annan som provat på flugspöt att sätta upp ett sådant på önskelistan.

Vid Gässlingen var det Sven Albinsson och Stig Nilsson, även de från Fiskevårdsområdet, som tog emot eleverna. Här fick eleverna lära sig en hel del om olika fiskar och deras anatomi.

Det var Sven som med stor inlevelse berättade och visade olika fiskar. Han visade bland annat Brax, Gädda, Abborre, Mört och Faren. Eleverna var mycket nyfikna och hade många frågor då Sven skar upp en Gädda och visade de olika organen. Han visade bland annat fiskens hjärta och mage.

När han skar upp magen fanns många nyfikna för att se vad Gäddan tidigare ätit. Sven berättade att Gäddan är mycket glupsk och faktiskt också kannibal.
Nu måste vi bryta för lunch påtalade en av lärarna. Han fick upprepa ett par gånger för att få med sig alla de intresserade eleverna.

Top