LÅGT MEN HÖGT! RÖSTDELTAGANDE I VITTSJÖ

VITTSJÖ. Valdeltagande i de kyrkliga valen i Vittsjö var tämligen lågt men högt i förhållande till riksgenomsnittet. I valet till kyrkofullmäktige var det 319 församlingsbor i pastoratet (20,1 %) som röstade av 1 677 röstberättigade. I Verum församling var det 49 röstande vilket är 24 % av de röstberättigade.


Solveig Andersson var en av de 319 röstande som lämnade sina röstkuvert till Johan Sturesson vid valet i Vittsjö.

Samtidigt var det val till Kyrkomötet där Frimodig kyrka samlade 80 röster, Centerpartiet 42 och Sverigedemokraterna 37 röster.
Till stiftsfullmäktige fick Frimodig kyrka 87 röster, Socialdemokraterna 39 röster och Centerpartiet 38 röster.
Till kyrkofullmäktige i Vittsjö Verum pastorat fick Vår kyrka 125 röster och preliminära mandatfördelningen (+ 1) kommer Bengt Arne Jönsson, Claes Ruderstam, Eva Andreasson, Christina Malmberg, Anders Johansson, Kerstin Jönsson, Solveig Rosén och Helena Annadotter in som ledamöter.
Fädernas kyrka fick 90 röster och in i kyrkofullmäktige kommer (+1) Ingvar Larsson, John Sturesson, Gurli Kjerstensson, Birger Gustavsson, Helena Simonsson och Kenneth Aronsson.
Vi i kyrkan fick 80 röster och in kommer RosMarie Westmark, Johan Gustavsson, Ingrid Ottosson, Sofia Olsson och Ingegerd Blomqvist.
Hembygdens kyrka samlade 53 röster (- 2)och in kommer Hans Eric Lunnergård, Anna Karin Nilsson och Peter Delfin.
Socialdemokraterna fick 44 röster och in i kyrkofullmäktige kommer Roland Eriksson, Claes Persson och Per- Ingvar Önnevik.
Mandatfördelningen är preliminär tills slutliga räkningen av valsedlar är färdig. Kryssning av namn kan påverka inbördes mandatfördelningen men är knappast trolig.

Top