Ljushögtid i Vittsjö och Bjärnum

VITTSJÖ BJÄRNUM. För tredje året genomför Lions Vittsjö Bjärnum på Alla Helgons Dag en aktivitet vars syfte är att hedra våra av olika anledningar saknade vänner.

Det hela startade med ett förslag från Lionsmedlemmen Ingmar Rimheden och genomfördes första gången vid Gåsadammen i Vittsjö för tre år sedan. Gensvaret var så stort att idag arrangerar Lions samma aktivitet både i Vittsjö och i Bjärnum. Våra lokala kyrkor har gett stort positivt gensvar och vill vara med. Kyrkoherde emeritus Staffan Örneskans i Bjärnum kommer till Ankdammen för att återigen hålla en andakt ca kl 20, berättar Ingmar Rimheden. Lions kommer att vara på plats vid Ankdammen i Bjärnum från klockan 18.30 avslutar Ingmar.

I Vittsjö kommer Lionsmedlemmar att finnas vid Gåsadammen från klockan 17. Det brukar vara väldigt många som kommer.

Att framförallt se ungdomar köpa ljuslykta för 20:- och sedan stå och hålla om varandra, är mycket rörande säger Anders Larsson, som håller i aktiviteten i Vittsjö.
All vår intäkt från både Bjärnum och Vittsjö kommer oavkortat att gå till Barndiabetesfonden. På båda orterna kommer Lions Vittsjö- Bjärnum att bjuda på fika, i form av kaffe o pepparkaka, avslutar Anders.

Top