LUCIA I VERUM HAR FIRATS I MER ÄN 40 ÅR

VERUM. Sedan minst 40 år tillbaka har det firats Luciahögtid i Verum med bygdelaget som arrangör. I år liksom under tidigare år var det hundratals marschaller som vägledde besökarna upp till kyrkan. Vid kyrkporten välkomnade ungdomar med tända facklor. Tillslutningen i helgedomen har varit massiv under alla år och i år kom det 150 besökare till kyrkan för att se och lyssna till årets luciafölje.


Årets Luciafölje samlade för sitt framträdande i Verum kyrka.

Årets Lucia var Caisa Malmberg från bygden som tillsammans med drygt tio tärnor och stjärngossar började programmet med sång från läktare, allt under Curt Nilssons ledning. Sedan följde den traditionella Luciasången medan följet tågade in i helgedomens dämpade belysning.
Flera solister sjöng de kända sångerna varierat med passande textläsning och stjärngossarna sjöng om sin ”stalledräng”. Programmet var varierande med olika sånger. Calle Präst kvällsandakt inramades av kända julpsalmer.
Det ljusbringande följet fortsatte sedan med sitt framträdande. Nytt för året var en sketch följd av ringdans till Hosiannas ära. Programmet fortsatte med traditionella julsånger och avslutades med solonummer: Stilla natt.
Anders Paulsson tackade aktörerna och överlämnade var sin ros, även till programkommittén och övriga medverkande vid ljushögtiden. Uttåget skedde med traditionella sången och i vapenhuset väntade ytterligare julklapp till Luciaföljet.


Dessa ungdomarna välkomnade till kyrkan i Verum med tända facklor.

 

Top