Mäktig underhållning av Röke blås i Norra Åkarps kyrka

BJÄRNUM. För trettionde gången framförde Röke Blås annandagskonsert i Norra Åkarps kyrka. Tidigt fick Staffan Örneskans be publiken att om möjligt försöka göra plats för alla de som väntade på att få komma in i kyrkan.

Vincent Nilsson, trombon

Klockan sex startade konserten med Marsch militär. Den pampiga Marschen kom att bli starten på en dryg timmas fantastisk underhållning med mycket blandad musik. Den idag cirka 40 man starka orkestern fyllde snabbt hela kyrkan med välljud. Under Ingemar Karps ledning framfördes ett digert program av hög klass. Publiken fick bland annat höra en lite annorlunda variant på ”Jingle bells” samt ”a jazzy Christmas”.

Orkestern var jubileumskvällen till ära förstärkt med Anna Weister Andersson samt Vincent Nilsson på trombon och Samuel Westin på saxofon. Anna framförde flera vackra sånger, bland annat ”emaging the king” samt ett antal gospelsånger.

Anna Weister Andersson

En av dessa var ”put your hand”. Vincent Nilsson, med sina rötter i just Bjärnum framförde tillsammans med Samuel Westin flera musikstycken.

Samuel Westin och Vincent Nilsson

Mest känd var nog deras fantastiska tolkning av ”Sven- Bertil Johnssons julafton”.
Staffan Örneskans framförde att just musiken är ett lämpligt media för att föra fram tro, hopp och kärlek. Staffan manade även till omtanke, att ta hand om varandra, inte minst de som idag har det svårt.
Att Röke Blås trettionde konsert i Norra Åkarps kyrka åter blev en succé går inte att ta miste på. Applåderna ville inte sluta och orkestern fick framföra flera extranummer.
Kvällen kom väldigt passande att avslutas med ”Härlig är jorden” och ”O helga natt”.
Säkert var det många som noterade att orkestern åter går att lyssna till i Hässleholms kyrka på nyårsdagen samt även i Broby kyrka den 2:e februari. Ett annat datum som säkert noterades är den 16 mars. Då bjuder Röke Blås tillsammans med Gunhild Carling på konsert i Röda salongen i kulturhuset.

Top