Fritidsgårdarna i Vittsjö och Bjärnum är populära

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Helen Persson har just tagit över ansvaret för både Fritidsgården Stationen i Bjärnum och Fritidsgården i Vittsjö. Helen berättar då jag träffar henne i Vittsjö att det är ett väldigt trevligt arbete. Våra ungdomar är mycket fina, det är sällan det uppstår några problem.

Helen Persson och några av ungdomarna vid Fritidsgården

Helen berättar att under vardagarna finns det alltid en Fritidsgård som har öppet. Under måndagar, onsdagar och fredagar är det Fritidsgården i Vittsjö som gäller, tisdagar och torsdagar har vi öppet i Bjärnum. Idag är det nu många ungdomar som använder tåget för att ta sig mellan orterna. Båda Fritidsgårdarna ligger ju nästan där man stiger av.

Helen berättar att på fredagarna är det ofta många ungdomar som kommer på besök. Ibland har vi haft mellan 50 och 60.

Förutom Helen finns det två till fritidsledare som är knutna till gårdarna. Det är Lena Jönsson och Daniel Forsman. Lena är ofta den som fixar i köket, hon är jätteduktig på att baka, inflikar en tjej som just går förbi.

Nästa vecka är det sportlov, har du något speciellt som kommer att hända? Nej, svarar Helen, det finns så mycket annat som ändå arrangeras. Vi kan däremot mycket väl tänka oss att samverka. Om det händer något på t.ex. biblioteket här i Vittsjö, så kan vi ju gå dit. Man kan säga vi använder det som redan finns. Vi försöker även att skapa inspiration, bara att väl synligt lägga fram en boll eller en innebandyklubba, så helt plötsligt är aktiviteten igång. En sak som jag noterat hos ungdomarna är att Datorn är ute, just nu är det spel eller något i idrottshallen som lockar mer, avslutar Helen.

Top