Landsbygden i medieskugga!

VITTSJÖ, BJÄRNUM. I en analys beställd av LRF talar Gunnar Nygren och Kajsa  Althén vid Södertörns Högskola om ”landsbygden i medieskugga”.
Otvivelaktigt är det så att ”stockholmifieringen” och urbaniseringen i Sverige i stort är negativ för befolkningen på landsbygd och gles landsbygd och givetvis påverkas också demokratin.
När de stora drakarna och TV4 lägger ner sina lokalredaktioner och SVT:s ettan o tvåan blir mer o mer rena Stockholmskanaler, det som inte finns i Stockholm är inte lika intressant, så är det naturligtvis negativt för landsbygden.

Medieskugga råder emellertid inte i Vittsjö och Bjärnum med omnejd, där finns nämligen Portalen eller sajten Vittsjobjarnum.nu , som drivs av lions, och ännu så länge också tidningen ”Norra Skåne”.

Vittsjobjarnum.nu skriver om aktuella och historiska händelser i Vittsjö/Bjärnum-området och har 25-30.000 besökare varje månad.
Tipsa gärna Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om aktualiteter och händelser, som kan ha ett allmänt intresse för medborgarna i området.

Top