75 GRAVPLATSER INVENTERADES I VITTSJÖ

VITTSJÖ. I lördags var det den 69:e kyrkogårdsvandringen på kyrkogården i Vittsjö. Dessa informationer började 1989 med två- fyra träffar varje år. Besök på alla gravplatser på kyrkogårdarna tar en tidsrymd på drygt fem år. På de avlidnas viloplats sker årligen flera förändringar.

 

En grupp bland besökarna som var intresserade av information.

Nya gravplatser tillkommer och några gravplatser försvinner då anhöriga inte har möjlighet att fortsätta med skötseln.
De gravstenar som tas bort från sin ursprungliga plats placeras på särskilt område på Södra kyrkogården.

Vid årets första vandring med information på kyrkogården kom drygt 20 besökare, bybor och andra som har anknytning till de avlidna. De aktuella gravplatserna fanns på Nya kyrkogården där drygt 75 platser besöktes denna gång. Uppgifter om de bortgångna hade tidigare antecknats. Vid lördagens träff kom ytterligare information som antecknas i liggaren. Dessa uppgifter ligger till grund inför kommande vandringar om fem- sex år.

Nästa information om gravplatserna blir lördag den 11 juli med början klockan 10.30.
Dessa besök på avlidnas platser är inte enbart att minnas de bortgångna. Det är även en kulturell satsning då äldre händelser ofta bli påminda. Sker ingen påminnelse gång efter annan finns risken att det gamla glöms bort. Det behöver inte ha så många år på nacken för att glömskan skall slå till! Den äldre generationen och deras insatser är värda att bevara och får inte falla i glömska!

Top