Jonas Ottosson har stafettpinnen

Så fortsätter ”Stafettpinnen”! Christine Laubert som som hade Stafettpinne i juli månad skickade den vidare till Jonas Ottosson som nu har svarat på frågorna och skickar vidare till nästa person.


Var bor du?
I Vittsjö

Varifrån kommer du?
Kommer från Vittsjö

Vad gjorde du/ gör du på ditt jobb?

Efter att ha lärt målareyrket hos min pappa Lennart sedan jag var 14-15 startade jag eget och driver nu som 4e generationens målare företaget Ottossons Måleri här i Vittsjö. Där jag nu arbetar tillsammans med min duktiga kollega/lärling Henrik.

Vad är/ var det mest positiva med ditt jobb?
Det är roligt att komma ut och träffa mycket olika människor, väldigt varierande. Samtidigt är det såklart roligt att man alltid ser ett resultat av det man gör.

Vad är det mest positiva med att bo i orten?
Det finns mycket. För mig är det närhet till naturen, friluftsliv osv. Vittsjö är ju fantastiskt vackert. Och självklart också närheten till vänner och familj.

Vad önskar du mer (saknar du på) till din ort?
Svårt att säga, men som Christine säger så är tågavgångar på helgkvällar kanske inte direkt optimala. Men å andra sidan har vi ju en ny pub i Vittsjö där man vi kan roa oss på helgerna. Så det jämnar kanske ut sig lite där.

Vad gör du på fritiden?
Är gärna ute i naturen, tränar en del och tycker det är kul att laga mat och umgås med familj/vänner såklart. Sen är jag lite av en nörd också, så ibland blir det lite datorspelande i goda vänners lag.

Ditt roligaste minne?
Kanske inte direkt kvalificerar sig som roligt, men. När jag var 18-19 så var det absolut sista jag ville bli målare, jag kunde inte tänka mig att bo kvar i Vittsjö och göra det resten av mitt liv. Efter ett par år i Norge i biluthyrningsbranschen kom jag hem och jobbade över en semester och tänkte för mig själv att det ändå inte var så dumt att måla. Nu trivs jag som fisken i vattnet och kommer nog hålla på sålänge jag kan hålla i en pensel.

Fråga från Christine Laubert:
Vill fråga honom om det inte är frustrerande när folk inte kan bestämma sig för vilken färg de ska ha? Att byta färg/göra om något är ofta en process som tar lite tid att gå igenom, vi är ju vanemänniskor. Jag tycker faktiskt det kan vara en rätt stimulerande moment av jobbet att gå igenom olika alternativ tillsammans med kunden tills man kommer fram till det som känns rätt och blir bra.

Jag vill skicka stafettpinnen vidare till senaste krögare i Vittsjö som har gjort stor succé med nyöppningen av Raka Spåret, Hampus Andersson.

Hampus: Vad är det roligaste samt svåraste med att driva en pub?

Top