Loppmarknaden i Verum

VERUM. Kl 10:00 när det var dags att starta årets loppmarknad i Verum hände det som ingen arrangör önskar.

Den regniga starten av loppmarknaden

Det började att regna, men som tur var, varade det inte så länge, så den stora skaran som kommit denna dag kunde börja leta fynd bland de saker som Idrottsföreningen samlat in.
Eftersom föreningen inte har någon större lokal att förvara sakerna i så har insamlingen gjorts i huvudsak den senaste veckan.

Klädtältet.


Elektronikbordet


Möbler och matt tältet.

Det blev fullt i de båda tälten, ett klädstånd, samt bord täckta med presenningar. Så det var en stor mängd saker att försöka göra fynd ibland.
Som vanligt blev det en del saker över men föreningen var jättenöjd. Det blev cirka 30000 i kassan under det fåtal timmar loppmarknaden varade, alltså ett rejält tillskott. Det var många av besökarna som var nöjda med fynden de gjort.

Det fanns även korv, glass och kaffeförsäljning denna dag.
Korv och läskförsäljningen. Sebastian Larsson, Björn Holmberg, Fredrik Nilsson

Kl 18:00 var det uppdukat mat i Bygdegården för de som beställt. Ett arrangemang tillsammans med Bygdelaget i Verum. Det gick att köpa biljett genom Sven Larsson eller Stellan Tuvesson, enbart mat och kaffe 130 kr, mat och dansbiljett 250 kr. Kl 21:00 startade dansen till Bob Stevens orkester.

Den lövade dansbanan.

Varulotteri, chockladhjul, åltombola och korvförsäljning som varit med i alla år på dessa dansfester.

Skjutbanan.


En bild från mattältet med Kicki, dotter och barnbarn i förgrunden. Kicki Bobacka som äger tidigare affären mitt i byn där loppmarknaden hålls. Kicki som tillsammans med Torsten Larsson och Lena Holmberg är loppmarknadsansvariga. Kicki kommer från Lund.

Detta var en dag som många Verumsbor och hemvändare väntat på och sett fram emot.
Det var en fin och vacker kväll och trots konkurrens av andra arrangemang i närområdet, bl:a. Nisse Hellbergs uppträdande i Vittsjö, så var det många som tog en svängom på den lövade utedansbanan vid Bygdegården i Verum. Bilderna från dansen är tagna strax efter 21:00 då dansen precis börjat och arrangörerna Verums Bygdelag hoppades på ökad tillströmning av besökare denna vackra augustikväll.

Top