STEFAN DAHLSTRÖM ÄR SJÄTTE KOMMINISTERN I VITTSJÖ

VITTSJÖ. Vittsjö församlings första komminister var Bruno Fredlund (1924- 1928). Vittsjö församlings senaste komminister är Stefan Dahlström som tillträdde sin tjänst för någon månad sen. Där emellan har det funnits fyra komministrar i församling och pastorat. Han kommer närmast från Vinslöv där han hade uppdraget som pastorsadjunkt.

Komminister Stefan Dahlström framför Vittsjö kyrka.

Stefan har sitt ursprung från Halländska nejder men sysslade med datorer en kort tid före militärtjänstgöringen. Visserligen hade han tänkt sig Norrländskt regemente som jägarsoldat. Så blev det inte, utbildningen som jägarsoldat skedde i Stockholm. Prästyrket låg långt framme och före denna utbildning blev det lokalvårdare och anställning hos Securitas i Uppsala. Det blev för mycket nattjobb under tre år.

Studieintresset tog överhand med personalvetenskap och psykologi. Efter ett gudsmöte blev Bibeln mer relevant och intressant. Kallelser kom att engageras som predikant. Stefan är ekumeniskt inriktad och tycker det är mer som enar än som skiljer de olika samfunden åt men fann sin kallelse till Svensk Kyrkan.

Stefan tillhörde den grupp som blev den sista som biskop Antje Jackelén prästvigde 2014. Första tjänsten blev i Vinslöv och efter förberedelser blev det alltså Vittsjö. Flytten var egentligen inte så svår då båda orterna hade samma begynnelsebokstäver!
Vid anställningsintervjun var både ”svarande och kärande” helt överens och Stefan Dahlström välkomnades som komminister till pastoratet den 9 augusti 2015.

Som präst på en ny plats kan det bli många arbetsuppgifter och Stefan kommer liksom att känna sig för då pastoratet är tämligen stort med två kyrkor och tre församlingshem med flera verksamheter. Dessutom finns det mängder med byar i de två församlingarna med flera samlingslokaler!

Top