INGRID OCH CALLE TACKADES FÖR 25 ÅRS TJÄNST

VITTSJÖ. Gudstjänsten i Vittsjö kyrka präglades av extra högtid samt kyrkkaffe på kyrkbacken. Två trotjänare tackades för tillsammans ett kvarts sekel i församlingens tjänst. De båda, Ingrid Johannesson och Carl Erik Adolfson anställdes båda den 1 september 1990.

Ingvar Larsson överlämnade presentkort och blommor till Ingrid Johannesson och Carl Erik Adolfson.

Gudstjänsten förrättades av Carl-Olof Danielsson som i sin predikan anknöt till den barmhärtige samariten. Den båda trotjänarnas arbetsuppgifter kunde jämföras med den bibliske samaritens insats att hjälpa medmänniskan som behövde ett handtag. Kerstin Sturesson medverkade med ett par solosånger.
Ordföranden i pastoratets kyrkoråd, Ingvar Larsson inbjöd de båda trotjänarna Ingrid Johannesson och Carl Erik Adolfson till tack under triumfbågen. I hyllningstalet talade han om olika former av trotjänare. De båda trotjänarna har sin uppgift vårda församlingsborna, på jorden och i jorden! Han överlämnade presentkort samt blommor. Kutym är annars att guldklocka överräckes efter 25 års tjänst men genom presentkort ges jubilarerna möjlighet att själv välja minnesgåva.

Calle Präst samtalar med en av sina tidigare församlingsbor.

”Calle Präst” har småländskt ursprung och kom närmast från Markaryd till Vittsjö 1991 som kyrkoherde. Arbetsbelastningen blev för kraftig varför han antog komministertjänst. Calle Präst ställde upp i alla lägen för att hjälpa och bistå och detta tog hårt på krafterna. Han var samarit!
Ingrid Johannesson började sin kyrkliga verksamhet samtidigt som Calle Präst kom till Vittsjö. Hon började som lokalvårdare men övergick snart som vårdare av fondgravar på kyrkogården. Fortfarande har hon tjänst i församlingshemmet. Ingrid är känd som aktsam och noggrann vårdare och ger sig dessutom tid att tala med dem som kanske behöver hjälp eller ett ord på vägen! Ingrid kommer att fortsätta sitt arbete ännu några år. Hennes insatser kan jämföras med en samarits.

Samling kring kaffebordet på kyrkbacken.


Ingrid Johannesson och Kersti Adolfson utbyter gamla minnen.

Efter gudstjänsten var det kyrkkaffe på kyrkbacken där samvaron fortsatte samtidigt med en kopp kaffe i handen!

Top