MHF och NTO PÅ HÖSTFEST

BJÄRNUM. Två nykterhetsföreningar samlades i nykterhetslogens NTOlokal, numera Bygdegården i Bjärnum. Det var MHF och NTO som hade gemensam höstfest med smörgåsbakelse. Gästande besökare var paret Birgitta och Kurt Hardefors från Färlöv som underhöll med sång och musik samt ledde allsång.

Tre musiker på höstfest. Birgitta och Kurt Hardefors samt Rune Låstbom.

Mellan sång- och musikprogrammet berättade paret om sin levnad och arbetsuppgifter bland annat inom Svenska kyrkan. Skolminnen varvades med arbete på missionsstation i Afrika och Kurts egenhändigt tillverkade fiol. Detta hantverk visade han upp och visst kom det viola toner från instrumentet som hade 70 sammansatta delar.

Med Birgitta som pianist och sångledare blev det bland annat Jag har hört om en stad, samt Räck mig din hand. Det blev också visan om ”fela av renaste fur” fast fiolens träslag var till en del av gran! Kurt fortsatte att berätta om fiolens historia som inte sträcker sig så långt tillbaka.

Birgitta proklamerade allsång och då blev det I natt jag drömde. Hon delgav även egna upplevelser hur det kunde vara att leva i krigets närhet.

Två av de 40 besökarna på höstfest i Bjärnum.

I en paus från musikerna blev det servering av höstbakelse. Erling Thelander höll föreläsning om alkoholens negativa inverkan på människor med illustrerande berättelser.
Sammankomsten på kvällskvisten avslutades med ”Någonstans bland alla skuggorna”. De gästande artisterna tackades med bifall och blomster.

Top