LIONS HÖLL MÅNADSMÖTE HOS GUNNEL GÖTESDOTTER

BJÄRNUM. Lions oktobermöte ägde rum i Bjärnum där Gunnel Götesdotter välvilligt ställde sin ateljé till förfogande för vårt möte.

Lions med respektive samlades i Gunnels lokaler där hon hälsade oss alla välkomna och talade allmänt om sin verksamhet i huset. Det är verkligen en imponerande utställning med ett stort antal skånska konstnärer som fyller väggarna i Ars Divina. Gunnel gav oss en introduktion av vad vi kunde beskåda och begrunda.

Efter en gemensam måltid fick vi åter lyssna till Gunnel Götesdotter. Hon berättade då om sin tidigare yrkesmässiga gärning. Efter konstutbildningen i Paris och ett par år i Sydamerika kom Gunnel åter till Sverige. Hon fick då anställning på Svensk Damtidning i Stockholm som journalist. Det gavs många möjligheter att träffa ett otal kända profiler inom konst och underhållning både i Sverige och utomlands. Bland annat i Paris. Att här redogöra för alla dessa personer låter sig inte göra. Men intrycket är att Gunnel har träffat väldigt, väldigt många kändisar och som hon säger själv, inte missat en riktig när chansen gavs.

År 2003 återvände Gunnel till Bjärnum där hon startade Ateljé Götesdotter. Ars Divina kom till år 2008 och kallas även Skånes Modernaste Konstmueum. Där fick vi, som nämnts ovan, en överraskande uppfattning om hur många goda konstnärer vårt landskap hyser.

Härmed ett tack till Ateljé Götesdotters värdinna och skapare.

Top