LJUSFESTERNA I BJÄRNUM OCH VITTSJÖ PÅ ALLHELGONADAGEN

BJÄRNUM/VITTJÖ. I våra båda broderbyar firade vi naturligtvis Alla Helgons Dag 2015.

Lions isättning av ljuslyktor i Ankdammen på Alla Helgons dag har börjat bli en tradition. Det är femte året för denna stämningsfulla ljusfest i Bjärnum. Den lilla dammen med mängder av änder bytte skepnad denna kväll till en glittrande och glimmande ljusupplevelse.

Lions var på plats i ett tältskydd och för en tjuga fick man ta emot en lykta med brinnande ljus, som man tog med sig bort till en Lionsmedlem, som med ett spö försiktigt sänkte ner den i dammen.

Man kunde följa sin lykta från nersläpp till att sakta flyta i väg för att under en stunds andäktig tystnad låta tankarna gå till den eller dem man ville hedra med sin lykta. Att se och följa alla ljuspunkterna i den mörka dammen gav en hög stämningsfull känsla och mysighet.

Många kom denna kväll för att hedra nära och kära och offer i världen, alla bjöds på kaffe och pepparkaka. Med stor tacksamhet tog Lions emot ljuslykteintäkterna, som tillsammans med motsvarande intäkter från Vittsjö, oavkortat kommer att gå till hjälpverksamhet, där satsning lokalt för bl.a. ungdomsidrotten i Vittsjö och Bjärnum har hög prioritet.
De poetiska raderna ovan är signerade Ingmar Rimheden.

Även Lions i Vittsjö var med och firade och kan bara helt och fullt instämma i Ingmars lyriska beskrivning av vad som tilldrog sig i Bjärnum. Samma skedde i Vittsjö i Gåsadammen. Där gavs även möjligheten att tänka på och minnas nära och kära.

Lions Club Vittsjö Bjärnum tackar alla sina trogna givare.

Top