”VI I VÄRLDEN” Rotary o skolan i BJÄRNUM STÖDER FLYKTINGAR o UNHCR

BJÄRNUM. Biljetterna till ”Vi i Världen” i Bjärnum den 26 november har redan kommit ut till försäljning. Skolan, dess personal och eleverna är alla engagerade i denna kvällsfest. Idén till samlingen kom i samband med den aktuella krisen för flyktingar. Eleverna kommer att medverka med sång, musik och spel och i mellanakterna bjuds på smakprov från olika länders mat. Arrangemanget i skolan pågår klockan 17-20 den 26 november.



Ralf Widlund Rotary ,och personalen vid Bjärnum skola håller i "Vi i Världen"

- På plats finns Ralf Widlund från lokal Rotary- klubb. -Idén att ordna en sådan gemenskapskväll kom egentligen från skolans personal. En stor del av eleverna i skolan har annat ursprung och där har skolan en stor uppgift att fylla. Vid insamlingskvällen, som samlingen kallas, kommer förhoppningsvis gemenskapen att utvidgas. Då har föräldrar och ungdomar tillfälle att umgås. Många är främlingar för varandra, men genom en satsning på ”Vi i världen” hoppas arrangören på utvidgat gemenskap.

Sammanhållande är Ralf Widlund, som representant för Rotary. Han har utfört flera ”tiggar- raider” för att få fram material till träffen. De allra flesta har varit villiga att bidra med pengar eller olika material, säger Ralf.
Prov på salusaker vid samlingen är drygt 70 gamla skolplanscher. Budgivning på dessa planscher kommer att ske genom anteckning av gett bud. Sen finns möjlighet att bjuda över föregående anbud.

Skolans elever svarar för sång, spel och musik i aulan. Några yngre klasser svarar för sång, dans och musik klockan 17- 19. Ingen speciell öppningstid finns utan det är helt enkelt öppet hus klockan 17- 20 i Bjärnum skola.

Flera besökare väntas från förläggningarna i Vittsjö som då har möjlighet att samspråka med boende i Bjärnum. I denna ort finns ingen så kallad förläggning men ett tiotal familjer har idag ordnade bostäder. Visserligen finns många nationaliteter bland flyktingarna men visst samspråk kan föras med tecken och gester. Uppskattningsvis kommer 14 nationer att erbjuda en smakbit av sitt lands nationalrätt.

Utöver skolplanscher kommer det att bli försäljning av tavlor och tillverkade kassar. Det har blivit populärt med armbandsbudskap. Där har vissa budskap sammanfogats med pärlor till ett armband.

I simhallen kommer det att bli lite annorlunda tävling med utdelning av diplom. Det kommer att erbjudas ytterligare aktivitet och att göra fynd vid loppisståndet där det förväntas stort upplag av barnkläder.

Naturligtvis finns det tillfälle för en enkel fika till subventionerat pris. Hela skolan och de flesta utrymmen kommer att samarbeta med VI I VÄRLDEN. Förhandsbiljetter finns att inhandla på ICA i Bjärnum samt i skolan. Insamlat belopp under kvällen kommer UNHCR tillgodo.

Top