Vittsjö GIK mållotteri drog ”fullt hus”

VITTSJÖ. På måndagskvällen var det dags för dragning i Vittsjö GIK populära mållotteri. Även i år var Medborgarhusets Teatersal fylld av förväntansfulla lottköpare.

Visst är det fantastiskt, för fjärde året i rad har Vittsjö GIK damlag spelat i damallsvenskan och kommer att fortsätta i damfotbollens finrum även 2016. Under den genomförda säsongen gjorde laget inte mindre är 26 mål vilket utgjorde grund för vad varje lott i Mållotteriet kom att kosta. ”Sex kronor för varje mål”, innebar för året, lite avrundat, att  varje lott kom att kosta 150 kronor. Ett trevligt sätt att stödja klubbens verksamhet menade säkert alla lottköpare.

Klockan 19 välkomnade konferencier Tomas Glimmergård publiken och lämnade därefter över ordet till idrottsföreningens ordförande Anders Åberg. Anders bad ungdomarna Noak Wanstadius och Ellinor Henriksson komma till scenen för att ta emot 2015 års stipendier ur Wittesjös fond för framstående insatser i sin idrottsutövning.

Noak Wanstadius

Noak Wanstadius tilldelades stipendiet med motiveringen ”Noak har periodvis varit engagerad i tre lag samtidigt för att hjälpa och stötta upp. Han har gått långt i zonläger- uttagningarna. Noak har dessutom ögonen på sig från annan klubb/allsvensk som redan ser hans enorma talang! Han är en mycket hövlig, reko, ung man med mycket stor fotbollskänsla och laganda!”


Ellinor Henriksson

Ellinor Henriksson tilldelades stipendiet med motiveringen ”Ellinor har under säsongen 2015 både tränat och spelat med 3 lag. Tillhör ett lag, men ställer upp i två andra lag pga. spelarbrist och det utan att tveka! Ellinor har inte bara ställt upp, utan hon har även tillfört mycket genom sitt fotbollskunnande och sin glädje på plan. 
Hon har under året en utvecklingskurva som överraskar. Ellinor är öppen för utveckling, genom att träna och spela med flera olika lag.”

Vad månde bliva av dessa två fina idrottstalanger? Vi önskar dem lycka till inför framtiden!

Publiken underhölls därefter av skönsjungande trion Victoria, Nellie och Tindra. Trion har vid det här laget medverkat och gjort succé vid ett flertal tillfällen i bygden. Tyvärr fungerade inte ljudanläggningen i Teatersalen som tänkt, varför det troligen var lite svårt för alla att höra den fina musik som spelades och sjöngs från scenen.

Sedan var det dags för kvällens huvudämne, lottdragningen. Man imponeras direkt över mängden vinster, samt alla fina vinster sponsorerna skänkt till lotteriet.

Konferencier Tomas Glimmergård

Det var flera i publiken som hade lyckan att få ta emot en, -eller flera, av vinsterna som lottades ut. En som riktigt ordentligt hade turen på sin sida denna kväll var Gösta Kållberg. Han hade glädjen att vinna på tre av sina lotter.
Att dela ut nästan 200 vinster tar naturligtvis tid, så det kändes därför extra trevligt att i pausen åter få höra den duktiga trion Victoria, Nellie och Tindra. Samtidigt som den fina musiken ljöd i lokalen passade flera på att njuta av lite kaffe och en kaka.

Då samtliga dragningar efter nästan två timmar var genomförda riktade Tomas Flimmergård ett extra tack till en av klubbens trogna volontärer, nämligen Sven Lindström.

Sven Lindström

Thomas menade att utan Svens insatser hade troligen inte klubben kunnat genomföra Mållotteriet. Sven har lagt ner ett enormt arbete med att besöka alla Sponsorer. Thomas riktade samtidigt ett stort tack till alla de Sponsorer som gör det möjligt för Vittsjö GIK att fortsätta med det trevliga Mållotteriet.

Nu ser vi fram emot det kommande damallsvenska fotbollsåret och hoppas att lottpriserna om ett år kommer att ligga på minst 200:-. Med andra ord att laget kommer att göra väldigt många mål under den kommande fotbollssäsongen.

Top