Lyckad kväll till stöd för världens flyktingar

BJÄRNUM. Då programmet startade klockan 17 på torsdagskvällen var det redan många som kommit och sen bara ”vällde” det in ännu fler. Programmet för kvällen var en insamling till förmån för världens flyktingar.

Linea Nilsson och Felicia Glimmergård sjöng fantastiskt

I aulan stod eleverna för underhållning. Det var barn från skolans samtliga stadier som svarade för programmet. Med tanke på antalet besökare var det tur att man redan från början planerat att köra föreställningen tre gånger.

Tilda och Hugo Persson framförde dans

Programmet avslutades med sången ”We are the World”

Programmet bestod av mycket sång och dans. Föreställningen avslutades passande med sången ”We are the World”.

I en av skolsalarna fanns möjlighet att smaka på mat från flera länder. Bland annat kunde man provsmaka dolmas från Syrien och potatisbröd från Afghanistan. Ett enkelt och trevligt sätt att skapa kontakter mellan svenskar och flyktingar menade flera.

Rama och Hani Hahi som nu bor i Vittsjö bjöd på mat från Syrien

Hamsa bjöd på potatisbröd från Afganistan

Det bjöds på mat från Uzbekistan

I en annan skolsal fanns det gamla skolplanscher till försäljning.

Säkert var det  flera av de lite äldre besökarna som kände igen flera av skolplanscherna från sin egen skoltid

I en tredje skolsal fanns fina broderade tavlor och prydnadsföremål som eleverna skapat. Allt var nu till försäljning och intresset var stort.

På en vägg fanns en bild av Martin Luther King med texten ”Let Freedom Ring....”. En text som är aktuell även idag.

Så här många trodde jag inte skulle komma säger en glad lärare Lynn Stjernfeldt. Det var Lynn som kom med idén att skapa en kväll till förmån för Världens flyktingar. När jag såg bilden på den lille pojken som omkommit gjorde det ont och jag fick tanken att kanske vi kan göra något. När jag presenterade tanken för mina kolleger så var alla med. Sedan har det bara vuxit. Ikväll är barn från förskolan till elever från årskurs 9 engagerade. Det har varit fantastisk att vara med och se ungdomarnas iver att förbereda kvällen. Kul också att Ralf Widlund och Rotary engagerat sig i insamlingen.

Madelein Hultcrantz och Lynn Stjernfeldt var glada över den lyckade kvällen

Skolans rektor Madelein Hultcrantz var mycket glad. -Jag är stolt över detta fina arrangemang som skolans personal tillsammans med eleverna skapat. Detta har ytterligare stärkt både sammanhållning och integration, menade Madelein.

Top