VISA FRÅN HAWAII I BLÅ SALEN VITTSJÖ

VITTSJÖ. Julsånger kombinerat med bygdesånger bjöds ut i Blå salen, Skansenhemmet. Det var sjätte året som hembygdskören och Verumskören kom till äldreboendet för att glädja boende och tillresta gäster. Curt ”Curre” Nilsson var ledare och programdirektör och hans bekanta humorinslag lät inte vänta på sig!

alt

Körerna som gladde och underhöll i Blå salen.

Blå salen fylldes på av boende och gäster som kom för att lyssna på körernas sjätte framträdande. Det kom gäster från väster som färdats flera mil, troligen för att lyssna och träffa bekanta. Boendet är attraktivt och några lediga rum är inte tillgängliga men det går bra att göra gästbesök.
Sjömansjul på Hawaii ljöd i Blå salen, långt från Stilla Havets brusande vågor. Mer hemlandstoner blev det i Bjällerklang inför kommande vinterväder. Utanför fönstren i salen kunde Vittsjöns krusningar på lugna vattenytan skönjas.

alt

Några av besökarna som lyssnade till julhälsning i Blå salen.

De sex musikerna och 20 sångarna tog själva hand om framförandet av några sånger med körledaren tog en välbehövlig paus för att vila fingrarna från spelet på klaveret. Körens egen ”sånglärka” Marie Bengtsson sjöng stämningsfullt Jul, Jul strålande jul. Körerna från Vittsjö och Verum fortsatte med Nu tändas, samt Rudolf med den röda mulen!

alt

Fyra programmakare: Boel Bengtsson, Curt Nilsson, Gunnar Olofsson och Marie Bengtsson

Ett levande ljus tändes på pianot till hågkomst för alla som inte har det lika ombonat och då passade sången Låt mig får tända ett ljus! Fika serverades av flinka töser med kaffekannor. Nedanför salen, utmed Vittsjöns strand stod vilande husvagnar uppställda medan ägarna höll sig inom väggarna. Verumskören sjöng några låtar: Var gång sig skymningen sänker, symboliskt med tilltagande skymning i nejden. Passande kom också visan om ”ljusen som skall tändas”.

alt

Ytterligare några andra besökare som lyssnade till julvisor.

Den annalkande högtiden välkomnades med Nu är det jul igen! Körernas julhälsning frambars med solo, körsång och tal. Speciell Vittsjö-Bjärnum-visa om ”Lyssna” förmedlades av duettsångarna Laila Hellgren och Marie Bengtsson. Efter snabbdragning på försålda lotter framfördes stämningsfullt Stilla natt. Hemmets föreståndare Kerstin Löndal tackade för underhållningen och personalen önskade unisont God Jul!

Top