ÅTER LITTERÄRT VERK FRÅN FARSTORP

FARSTORP. Det 19:e litterära verket om Farstorp kommer att finnas tillgänglig i Farstorp församlingshem lördag den 12 klockan 13-16. Det är Lars Lindberg som då kommer att presentera sitt nya verk, Farstorpsbilder 4. Egentligen är det två ”farstorpare” som är delaktiga i verket. Icke helt obekante Bertil Nilsson OBON har till stor del medverkat även med texter.

alt

Bokförläggare Lars Lindberg kan åter vara nöjd med sitt verk.

Redan nu finns det visst material till nästa verk, det 20:e i ordningen som ger glimtar från Farstorp. Sannolikt blir det inte något givet tema utan ett hopplock av det mesta i socknen. Så har det varit de senaste åren och på detta sätt får läsaren en fullgod överblick av hela socknen/församlingen från Verum i norr, Hässleholm i öster, Vankiva i söder och Norra Åkarp i väster. Dessutom finns en karta över de 24 byarna i Farstorp församling. Även socknen omfattas av dessa byar.

Utöver Bertil Nilsson har bland andra även Staffan Andersson och Billy Bengtsson medverkat med sina synintryck och minnesbilder.
Varför har det blivit just Farstorp? En tämligen säker orsak är att Lars Lindbergs fäder kommer från just denna socken. Efter hand har Lindbergs böcker väckt allt mer uppmärksamhet, inte enbart inom socknen. Flera av Lindbergs bokverk har exporterats till övriga länder. Detta har gett resultatet att bekanta och obekanta har sökt i sina gömmor. Där har det kanske funnits en bild eller kanske någon form av dokument i de gamla gömmorna! Dessa fynd kommer framöver att exponeras i kommande bokverk.

alt

Bertil OBON Nilsson och Lars Lindberg ser fram mot lördagen och blomstrande jul.

Den allra första grundstenen till kommande bok om Farstorp? har redan kommit på plats. Förutsättningen för kommande verk är att sponsorerna ställer sig till förfogande. Utan dessa hade bokens kostnad varit betydligt högre. Vid boksläppet på lördag i Farstorp lämnas 50 kronor rabatt klockan 13-16. Klockan 14.30 kommer Bertil Nilsson att kåsera och fika bjuds hela öppettiden.
De båda bokmakarna Lars och Bertil trivs med samarbetet och båda intygar med stor sanningshalt att allt arbete har varit roligt även med detta verk. Båda tycker det är en skyldighet att föra ortens traditioner vidare.

alt

Fem av de 19 bokverken visas på bild.

Föreningslivet i Farstorp är tämligen rikt fast byn har blivit en tendens till sovstad. Men i övrigt är det många aktiviteter av föreningar på gång men inte så många arbetstillfällen.
Farstorpsbilder 4 är en gruva att ösa ur. Där visas bilder med grundlig text. Där berättas om lantbrukarparet som träffades på ”gångavstånd”, utan cykel! Även detta verk är en förebild hur en riktig hembygdsbok skall gestalta sig. Även boende utanför socknen har glädje av att se hur livet i Farstorp har gestaltat sig.

Top