SPF SENIORERNAS JULLUNCH

VITTSJÖ. Julbordet i Blå Salen med SPF Seniorerna är en välkommen försmak på julen. Det serverades torsdagen den 10 ds. Trettiofem medlemmar hade hörsammat inbjudan och avnjöt föreställningen samt intog jullunchen.
Med så strålande musiker kan det inte bli annat än en lyckad eftermiddag. De välkända julsångerna och dikterna blir till en upplevelse när de framförs så proffsigt, som de tre aktörerna presterade. Det var Marie-Anne och Per Radby som sjöng sångerna och vår kantor Mats Lunnergård, som ackompanjerade på pianot. Det kan inte bli annat än skön musik när före detta operaröster tar ton i våra välkända vackra julsånger ackompanjerade av en verklig yrkesmusiker.
Klubbens medlem Anne-Marie Ström, syster till Marie-Anne läste dikter med julanknytning bl.a. Tomten av Viktor Rydberg. Alla fjorton verserna utan manus.
Efter föreställningen avnjöt vi ett välsmakande och hänsynsfullt nedbantat julbord. Allt var verkligen hemlagat utom prinskorven.
Det verkar som de tre musikanterna trivs hos oss. Har vi tur så kommer de kanske tillbaka även nästa år. Önska kan man ju alltid.

Top