KNÖKAFULLT EFTER NYA FARSTORPSBOKEN

FARSTORP. Församlingshemmet i Farstorp var fullsatt, det var knökfullt då det var boksläpp. Lars Lindberg och Bertil Nilsson hade fullt upp med att skriva dedikation i mer än hundratalet av utgåvan. Ännu mer fullstående blev det då Fredskog kör- och ryttarföreningen stannade med sin prärievagn och ett Luciafölje trängde sig in i kyrkans hem.

alt

Lars Lindberg och Bertil Nilsson har ett lager böcker framför sig att dedikera.

Strax efter klockan 11 kom det första köparen av Farstorpsbilder. Öppningsdags var annars klockan 13 men ”köksvägen” var öppen där Eva Klang och Gunilla Lindberg förberedde dagens fika. Redan vid entrén fanns möjlighet att inhandla tidigare årgångar av den populära serien. Dessutom fanns Farstorp GIK:s årsalmanacka att inköpa vid salubordet.
Undantagsvis kunde det vara en lucka hos Lindberg/Nilsson men snart fylldes det på igen. Efter hand fick ”flickorna i köket” allt mer att stå i. Kaffe skulle serveras och kakfaten skulle fyllas på med lussekatter och annat tilltugg. Priset för årets upplaga är 250 kronor men under boksläppet var det en 50-lapps prissänkning. Det vara betydligt enklare att lämna ett par hundralappar och få en bestseller i utbyte.


alt

Billy Bengtsson var en av dem som vandrade till kaffekoppen med en bok i handen.

För de flesta var det en överraskning då Luciorna Ebba Guldbrandsson och Ellie Thulin tog köksvägen för att komma in och sjunga tillsammans med sitt följe. I bakgrunden fanns Anders Lennartsson som tonade fram melodierna på sin gitarr.

alt

Luciaföljet färdades i en prärievagn.

alt

Lucior var skolkamraterna Ebba Guldbrandsson och Ellie Thulin

Det blev Luciasången samt några andra visor som tillhör julen och de hundra besökarna fick en försmak av julhelgen.
Bertil OBON Nilsson höll ett kåseri där han belyste olika avsnitt ur Farstorpsbilder 4. Dessutom uppmanade han att alla som har gamla foto, brev eller andra dokument bör lämna den till Lindberg & C:o. Tiden blev sen efter stängningsdag då besökare strömmade till under hela eftermiddagen.
BiLD:
BilD:

Top