ÅTERVÄNDARE KOM TILL SÖNDAGSSKOLAN

HULTATORP. Psalmen Bereden väg inledde den 128:e julfesten hos Hultatorp söndagsskola. Minuterna innan hade Erna Olsson och hennes medhjälpare berett platser åt besökarna som strömmade till. Den gamla skolsalen befolkades av drygt 60 gästande besökare, elever från skolorna och intresserade. Några kom långväga ifrån.

alt

Den gamla skolsalen fylldes av besökare.

Traditionen bjuder att de stora levande ljusen i den gröna granen skulle tändas av eleverna i söndagsskolan. Detta skedde i samband läsning av symboliserande verser. Ett par julsånger sjöngs innan Jungfru Maria kom inridande på en mänsklig åsna. Ett spel framfördes och under tiden kom både herdar och änglar in på scenen där den gamla katederns utrymme fick ge plats.

alt

Julspel från Betlehem med besök av herdar och änglar.

När Juldagsmorgon glimmar och andra helgsånger sjöngs. Traditionen bjuder också att det kända Julevangeliet läses och i år var det Inger Gustavsson som förmedlade budskapet. En av eleverna i söndagsskolan, Isak Olsson spelade Dagen är kommen på valthorn och hans syster Edit Olsson läste en vers ur minnet.

alt

Isak Olsson var solist med sitt valthorn.

Efter Ett barn är fött, meddelade Erna Olsson att söndagsskolan även i år hade fått en gåva av en anonym givare. Sen blev det mindre omorganisation av bord och stolar för att alla skulle få en sittplats för eftermiddagskaffet. Ommöbleringen lyckades och alla fick en plats vid kaffekoppen.

alt

Hans Erik Lunnergård höll andakt i ”Lunnergårds anda”.

Eftermiddagens andakt hölls av Hans Erik Lunnergård, delvis i sin faders, Karl Eves anda. Han citerade också andra föreläsare samtidigt som han förkunnade sina egna evangeliska tankar.
Ledare för söndagsskolan är Erna Olsson, Inger Gustavsson samt Sofia Olsson som även fungerar som organist. Efter unisona Dagen är kommen följde avslutningen med sånglig God Julhälsning.
Traditionen bjuder även att jultidningar delas ut till eleverna och slutligen blev det även godispåse till de ungdomliga besökarna på julfesten.

alt

Erna Olsson bjuder svärdottern Sofia Olsson på godispåsar.

Top