KYRKLUNCH MED BÖNETÅGET

VITTSJÖ. Årets första kyrklunch i församlingens regi höll i församlingshemmet. Där var det Christer Ruderstam som berättade om sin resa med Bönetåget, ibland med buss! Givetvis var det soppa som serverades, denna gång med Svenskt kött från Falukorv!

alt

Christer Ruderstam berättade om Bönetåget.

Samlingen inleddes med sång från SoS (Stefan o Sam) innan soppan serverades. Christer Ruderstam berättade om Bönetåget som en gång startade från Malmö och slutmålet blev gångmarsch till Treriksröset.
Ruderstam berättade om de upplevelser som han och andra resenärer varit med om. Det hade varit besök i Idre och Mora och vid slutmålet Treriksröset var det även nattvardsgång. Inlandsbanan bjöd på flera naturupplevelser med tranor på spåret! De ekumeniska deltagarna i Bönetåget kom från många religiösa samlingar och hade fin gemenskap. Programledare Stefan Dahlström tackade föreläsaren med blommor.

alt

Några av besökarna som lyssnade till resa med Bönetåget.

Stefan Dahlströms andakt inramades av ett par psalmer med unison medverkan i psalmen om Pärleporten. Nästa sopplunch blir den 18 februari och då kommer Vittsjöbördiga prosten Sten Johansson på besök.

Top