PREPARERAT SKIDSPÅR ÖVER GOLFBANAN

VITTSJÖ. Snödjupet är tillräckligt för anläggande av skidspår vid Golfbanan i Ubbalt. Snötäcket är mer än tillräckligt djupt för golfspelare. Inte ens spelare med röda golfbollar har en chans! Med hjälp av snöskoter från Hästhult AIK har 3,2 kilometer långt välpreparerat spår lagts upp intill naturreservatet. Dock över golfbanans snötäckta och välklippta greener med omgivningar.

alt

Marianne och Lars Christer Månsson kom från söder för att prova sina nyinköpta skidor

Redan i onsdags var det väl preparerade spåret färdigt för skidlystna åkare. Med hjälp från Hästhult AIK:s skoter med tillkopplad ”SpårKalle” blev skidspåren färdiga med lagom djup och lagom bredd. På onsdagskvällen blev den preparerade banan provåkt och utföll till full belåtenhet. Marianne och Lars Christer Månsson provade glidet. Nästa mål är Vasaloppet. Som åskådare!

Ryktet spred sig och på torsdagen var det några tiotal som provade glidet backe upp och backe ner! Det är inget hinder att åka ett eller flera varv
Det uppgjorda skidspåret har full säkerhet. Dock behöver körbana korsas vid början och slutet av banan. Utmed banan finns endast snötyngda träd som vackra motiv. Ingen risk finns att vilsekomna golfbollar skall störa friden. Allt är upplagt för njutbar färd i naturen. Dä ä bar te å åk!

alt

Lena och David Holland såg framemot en fin skidtur i omgivningen.

Golfklubben tillsammans med Hästhult AIK har verkligen utfört en gärning till fördel för skidåkare, inte enbart från kulturorten utan även motionärer från grannskapet finner platsen i Ubbalt.

alt

För säkerhets skull hade detta par med sig en ”spårhund”!

alt

Och skidan hon glider fint i idealiska spåret.

Top