Fågelräkning ”Vinterfåglar inpå knuten”

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Sista helgen i januari, eller rättare sagt från 29 januari till 1 februari, uppmanas åter svenska folket att räkna fåglarna som besöker fågelbord och andra matningar. Det är i år elfte året som Sveriges Ornitologiska Förening driver upplagan ”Vinterfåglar Inpå Knuten”. Det främsta syftet med aktiviteten är att stimulera fågelintresset.

alt


Det så här långt överlag milda vädret i kombination med god frösättning hos många träd, buskar och örter i naturen har inneburit goda förhållanden för våra fåglar. Det är nog också detta som varit orsaken till att många fågelmatare upplevt att de haft färre fåglar hittills i vinter än andra år. Men än kan vintern komma tillbaka. Därför finns det skäl att se till att fröautomater och andra attiraljer är välfyllda.

Sveriges Ornitologiska Förening skriver att vi är närmare en halv miljon hushåll i Sverige som matar fåglar varje vinter. Denna matning betyder naturligtvis mycket för fåglarna som får tillgång till både lättåtkomlig och energirik föda. Men den betyder mycket även för oss. Fåglarna kan verkligen liva upp en grå vinterdag.

Vill du veta mer om hur det går till besök då gärna Sveriges Ornitologiska Förenings hemsida. (Klicka här)

Top