HUSHÅLLNINGSGILLET ÄR AKTIVT I VITTSJÖ

VITTSJÖ. Hushållningsgillet i Vittsjö med sina 129 medlemmar är bland det mest aktiva i Skånedistriktet. Numera är det de båda länen sammanslagna till Hushållningssällskapet Skåne. Gillet i Vittsjö höll sin årsstämma i Hårsjö skola dit det kom drygt 30 medlemmar. Ann Jönsson, Brösarp informerade om verksamheten i Sällskapet.

Ann Jönsson representerade Skåne och berättade om verksamheten.

Ordförande i Gillet är Jan Svensson som även var förhandlingsledare. Sven-Ingvar Persson och Lars-Erik Svensson omvaldes i styrelsen. Kvarvarande i styrelsen är Lena Svensson och Jan Svensson. I övrigt blev det omval på övriga poster.
Inför kommande aktiviteter under innevarande år planeras trädgårdsträff och fältvandring. Dessutom planeras cykeltur i bygden samt höstfest. Redan den 9 april blir det vårfest med vinprovning där Oskar Andreasson blir ”krögare”.

Lena Svensson visade bilder från förra årets aktiviteter med cykelfärd och trädgårdsvandring.
Gästande medverkande var Ann Jönsson från Hushållningssällskapet. Sammanslagningen av de båda Skånelänen till ett sällskap hade inte medfört några negativa problem.

Två medlemmar lyssnar till Ann Jönsson.

Hon berättade om verksamheten i stort, om Sällskapets gymnasiet i Önnestad där jordbruksservicen hade stort inslag hos eleverna. Vidare visades bildinslag inom olika verksamheter i jordbruket. Lantbruksmässan i södra delarna i distriktet klassas som Nordens största i sitt slag. Gymnasiet i Osby är tämligen nystartat med inriktning jord- och skogsbruk.

Tre medlemmar samlade vid kaffebordet.

Sammankomsten avslutades med samkväm av fastlagsbullar med småkakor som dessert.

Top