2016 års Cykeltrim i Verum planeras

VERUM. Medlemmarna i Verums Fritidsgrupp har kommit överens om sträckningen av årets 3 cykeltrimsrundor till cykeltrimmet ”Känn din Bygd”.

Anna-Greta Ivansson ordförande, Bengt Troedsson, Eva Tuvesson sekreterare

Dessa går i huvudsak söder och väster om metropolen Verum, där en av rundorna passerar genom Vittsjö samhälle.(Den gamla kurorten med den ozonrika luften). Kontrollplatserna är spikade och informationen om dessa. Där har gruppen delvis tagit hjälp av tidigare Norra Skåne reportern Ebbe Persson Vittsjö, samt hembygdsforskaren Lennart Nilsson i Sparrarp.

Det som återstår nu för en i gruppen (Bengt) är fotografering från 7 stycken objekt vid 7 av kontrollerna, samt fastställa bokstäver så det blir det ordet som skall vara till den ”Ord och Bildletartävling” som följer med startpaketet. Denna tävling som fanns med vid 5 års jubileet och blev så populär att den har varit med sedan dess.

Sten Nilsson, Gösta Nilsson, Carl Persson, Ingvar Larsson.                                 Gruppmedlemmar som saknas på fotona är Elisabet Nilsson och Linda Holmberg.

Priser: 5 st. presentkort på valfri ICA-handel. Sponsrad av sparbanken Göinge i Farstorp.

Eftersom flera av gruppens medlemmar är med och tävlar är det endast Bengt Troedsson som känner till var bilderna är tagna och vilket som är det rätta ordet.
1:a priset i cykeltrimmet ”Känn din Bygd” en Skeppshults 3-växlad damcykel, som är sponsrad av gruppens huvudsponsor” Snapphanebygdens Sparbank” i Bjärnum.

I övrigt ett stort prisbord som bland annat sponsrats av lokala företag och banker, där vinnarna (eller ombud) själv får välja bland ett hundratal vinster. (Om ingen väljer, tar en av vinstförrättarna undan ett pris och vinnaren informeras).
Utöver startkort till dessa båda tävlingar följer även med startkort till den enkla individuella 5-kampen som finns på avslutningsdagen den 28 augusti. Här tävlar man om ett 10-tal fina vinster.

Avslutningen var tänkt att hållas första söndagen i september men då har Vittsjös damlag i fotboll hemmamatch, vilket gruppen inte vill kollidera med.

Således för 50:- får man startkort till 3 tävlingar där det går att vinna fina priser, trevliga cykelrundor, fin natur, och information om de flesta kontrollplatserna.

Verums Fritidsgrupp är en intressegrupp där alla i gruppen brinner för detta cykeltrim, medlemmarna lägger ner mycket arbete, och alla gläds åt den fina responsen som gruppen hittills fått varje år.

Det som återstår nu är fotografering, tillverkning och inplastning av kontrollbokstäver, kopiering av infoblad, startkort, bildinformation samt kartor och till sist paketering av all material. Därefter kan försäljningen börja.

Trimmet pågår mellan den 1 maj – 25 augusti då startkortet senast skall lämnas in till Bengt Troedsson Brogården 4091 280 22 Vittsjö.

Prisutdelning söndagen den 28 augusti kl. 15:00.

5-kampen och kaffeserveringen börjar kl 13:00

Startpaket kommer att kunna köpas av gruppens medlemmar i Verum samt hos några av gruppens prisbordssponsorer. ICA-Nära Vittsjöhallen, Industriservice AB Bjärnum, XL-Bygg Osby, Christensens Bygg o Foder Hästveda, Sparbanken Göinge i Farstorp.

Top