SKILLINGTRYCK I BYGDEGÅRDEN

BJÄRNUM. Skillingtryck och gamla slagdängor passar väl samman med en Bygdegård. Så blev det i Bygdegården i Bjärnum dit trubaduren Yngve Bengtsson från Åstorp kom med sin gitarr. Några av besökarna stämde försynt in refrängen på kända visor från 1950- 1960 talen.

Yngve Bengtsson var trubadur vid MHF-träffen.

Helt symboliskt inleddes underhållningen med När det våras bland bergen. Sen kom Snoddasvisan Haderian med rask övergång till en park i Paris. Inviten om danskavaljeren följd av Ensam jag är (ungdomliga tankar). Sjömannen Öman kom i toner och musik liksom Jungfrun på Jungfrusund.

Flickan med blommor i håret fick ge plats åt Kostervals och när Farfar dansar gammaldans. Vid intag av lekamlig föda blev det naturligt uppehåll med intagande av profan underhållning. Som pausunderhållning serverade trubaduren Jag har bott vid en landsväg. Melodin Idas Sommarvisa tonades fram med egna ord följd av gamla tiders problem med saknad skolbuss och pallning av äpplen i närliggande trädgårdar. Hur det än var så fick ungdomarna lära sig ”veta hut”.
Underhållningen avslutades stämningsfullt med cappella Amazing Grace.

Top