STRÖMLÖST MED PRÄSTOST!

VITTSJÖ. Hela lokalen i VittsjöHallen var försänkt i mörker genom allmänt strömavbrott på lördag förmiddag. De elektroniska kassorna fungerade inte. Det enda som fungerade i den strömlösa butiken var utbudet av Prästost. Där fanns Stefan Präst och Solweig Rosén som betjänade kunderna utan elektronik i mörklagd lokal.

Veronica t h kommer med ny sändning Prästost till butiksbiträden Stefan och Solweig.

De två frivilliga affärsbiträden bjöd på ostbitar och sålde äkta Svenskproducerad Prästost av olika grad av fetthalt. Strax inför entrén fanns den kyrkliga utbudet av Prästost. En lagom stor smakbit bjöds som prov innan köp skedde. Efter hand påfylldes utbudet på av personal från VittsjöHallen som för övrigt skänkte alla ostar till den aktuella insamlingen. Den nuvarande insamlingen till förmån för landsomfattande Lutherhjälpen har flera aktiviteter för att lindra nöden för svältande människor. Bland annat säljs Prästost och på söndag bli det Livslopp med start från prästgården. Ledare för loppet i egen takt blir Stefan Präst. Det blir tipstävling samt frestande utbud från korvstånd.

Strömavbrottet pågick en kvarts timme och fotoblixten fick upplysa transportbandets varor i väntan på väg till kassan.

I fastetiden har det även varit försäljning av olika bakverk där intäkterna också tillfaller Lutherhjälpen. Arrangemangen med brödförsäljning av utbud av Prästost har pågått under flera år vid VittsjöHallen. Inkomna medel som tillfaller Lutherhjälpen blir till stöd och hjälp för många drabbade i utsatta delar av världen.

 

Top