Vitsippan ute i backarna stå…

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Vitsippan ute i backarna stå…. Visst kan vi den sången ?

Vitsippan som oftast är pyttesmå när man plockar den första buketten med korta eller nästan inga skaft o hålla i. Men är likaväl efterlängtad när våren är i antågande. De tittar troget fram i söderläge och trotsar kyla o blåst.

I gräsmattan eller på grässlänter finns de där små, som kallas för pyttor fram, de heter egentligen tusensköna. Men kärt barn har många namn. Dessa plockar jag också och sätter i en äggkopp, blir så fina där.

Snart så är det dags igen o plocka de här ni vet de där små blå som doftar ljuvligt, som plockas o sjungs oftast till.. ”Violer till mor”, blommans färg är oftast i en blå färgton. Violen som sprider sig för vinden utan hjälp, är en återkommande blomma den också. Lika vacker är den.

Primula i en cerise färg har jag också tagit med i denna bukett av vårens blommor, finns i flera nyanser och ger rabatterna en kaskad av härliga färger. Är nog en framförädlad sort och är nog släkt med gullviva tror jag, nästa blomjakt får ja kanske leta efter just gullviva, vem vet.

Top