Valborg på Skansen

VITTSJÖ. Detta underbara ord VÅREN att återigen få hälsa en ny vår välkommen. På Skansen i Vittsjö hade ett par hundra personer barn, unga och vuxna mött upp för att fira vårens ankomst.

Kvällens konferencier Kjell-Uno Öhgren hälsade alla välkomna och först ut i raden av underhållare var Bjärnums manskör.

Traditionella vårsånger sjöng dessa gentlemän i sina vita mössor under ledning av Curt Nilsson.

Under högtidliga former tändes bålet av fackelbärare och efter en liten stund steg lågorna upp mot skyn.

Vårtalet hölls av Gösta Kållberg som inledde sitt tal med att berätta lite om gamla Vittsjö. Vi fick också en definition av vårens ankomst.

Den 15 feb räknas att våren finns i Skåne och den 9 maj i Lappland. Alltså stor spridning av vårens ankomst i vårt avlånga land. Gösta citerade Nils Ferlin, Gustav Fröding och Bo Bergman om deras tankar om vårens ankomst. Den mest efterlängtade årstiden. Gösta underhöll också med inslag av sång i sitt vårtal.

Nu började mörkret sakta komma och då var det dags för de tre duktiga tjejerna Viktoria, Nellie och Thindra att underhålla med gitarrspel och sång. Bland annat sjöng de sången Halleluja så att det blev mycket applåder från publiken.

Så var det åter dags för Kjell–Uno att ta till orda och dela ut gula rosor till de medverkande, ett Göinge-leve för våren och att avsluta traditionsenligt med Nationalsången.

Men det var inte riktigt slut, utan avslutet med fyrverkeriet vid Vittsjön och varm korv på campingen, det var kvällens sista programpunkt.
Åter ett Valborgsmässoafton firande arrangerat av Wittsjö Hembygdsförening.

Top