Härlig cykeltur den 1:a maj.

VERUM. När jag vaknade upp till en härlig och vindstilla 1:a maj bestämde jag mig för att cykla en runda på cykeltrimmet ”Känn din Bygd”. Eftersom jag inte kan vara med i tävlingen själv var det för motionen och förhoppningsvis en trevlig naturupplevelse jag valde detta.

Ett hav av vitsippor fanns överallt i skogen.

Blommande backsippor.

Det var en fantastisk fin dag att uppleva naturen med cykel. Hela fält i skogen var täckta med vitsippor, blommande backsippor, träden som grönskar mer och mer, fåglar som kvittrade och sjöng hela rundan.

Ett stort fält med blåa blommor vi en gammal torpruin, som blev livligt besökta av humlor och citronfjärilar.

Flera ensamma råbockar som stod och tittade, undrade säkert vad jag gjorde där. Nästan framme igen i Verum var det två råbockar som jagade varandra i skogsdungen och på intilliggande åker.

Amkor med kalvar vid vägen.

Tranparet som gick tillsammans på åkern.

Amkor som nyligen fått sina kalvar gick på en åker intill vägen, strax intill på en annan åker gick ett tranpar tätt tillsammans. Ystra ekorrar som jagade varandra i några tallar var också något jag såg på rundan.

Fikapaus vid en liten sjö

Den medhavda fikan vid den lilla sjön som en av gruppens medlemmar (Sten Nilsson) iordningsställt. Helt tyst, endast fågelsången hördes och utsikten över sjön var även detta en behållning att minnas.

En bok med kraftig grönska, stora ljusgröna blad.

Att få uppleva vår härliga natur på cykel och vid denna tid då träden grönskar, blommor står i blom, fåglarna sjunger som mest, alla djuren, den härliga och friska luften, skall vi vara glada att vi har möjligheten att få uppleva.

Top