VITTSJÖN RUNT 42:a GÅNGEN

VITTSJÖ. Liksom vid alla andra större arrangemang sker nerräkning från tio sekunder. Så skedde även vid det 42:a loppet Vittsjön runt. Miljömässigt hade knallskott undvikits och i stället ljöd startsignalen med mer miljövänlig visselpipa. Det var Thomas Glimmergård som var konferencier för loppet som arrangerats gemensamt av OK och GIK.

Starten har just skett för det 42:a loppet runt Vittsjön.

Starttiden har den senaste tiden ändrats till 09.50 i stället för tidigare angivelse som var klockan 10.00. Detta berodde på Pågatågets passerade med fällda bommar över loppets spår. Några löpare hade tydligen inte observerat detta. De kom ilande i snabb takt från sin träningsrunda sedan övriga deltagare hade gett sig åstad. Liksom under tidigare år var rutten förlagd över Gundrastorp och Getahålan. Antalet startande var något lägre än anmälan till loppet. Väderleken var kanske inte så inbjudande men lagom väder för motionslopp!

Thomas Josefsson kom först i mål från det långa loppet.

Sju klasser deltog i loppet där Tomas Josefsson segrade i långa loppet på 10 kilometer på tiden 36:01. Tiden kontrollerades digitalt varför resultatet snabbt kom upp på synlig plats. Målet var förlagt till nya festplatsen vid Sjöstugan där löparna hade bra spurt i nerförsbacken till målsnöret.

Lars Erik Svensson från Korsahåla deltog tillsammans med maka Britta men i en betydligt kortare bana. Miljömässigt hade Les sin naturstav för eventuell hjälp! Efter det 40:e loppet avslutade Les med flaggan i topp.

Britta och Lars Erik Svensson har just kommit i mål.

Banlängden på de olika loppen varierade mellan 3 till 10 kilometer. Tidigare då loppet haft start och mål vid Gåsadammen arrangerades Ankloppet för de allra yngsta. Nu var målgången vid Sjöstugan och då passade det bättre med Blåbärsloppet då loppet slingrade sig fram mellan bärbuskarna. Omkring 25 yngre ungdomar deltog i detta lopp.

Blåbärsloppets deltagare samlade före start.

Loppet var liksom tidigare år förlagt i fager och grönskande natur med kuperad terräng. Detta inbjuder till deltagande och alla var tydligen helnöjda med både arrangemang och väderlek.

Rebecka Widell sprang på hemmaplan och har just kommit i mål.

Efter 40 år på bortaplan återkom Bengt Åke Jensen till sin ungdoms ort.

Resultat:

Män 10 km: 1. Thomas Josefsson, Kristianstad 2,Ola Johnsson,3. Leif Larson, Vittsjö.

Kvinnor 10 km: 1. Anna Sjödin, Vittsjö, 2.Sandra Bergh Rydiander, Lönsboda, 3. Lotta Mörck, Hässleholm.

Ungdomar 3 km: Alex Hansson, Hässleholm, 2.Marius Holmberg, 3.Alva Gustafsson, Markaryd.

Gå, lunka, löp 4,1 km: 1.Tina Olofsson, Bjärnum, 2.Ingvar Sevandersson, 3. Kajsa Svensson.

Män 5,8 km: 1. Albin Persson, Ryssberget, 2. Anders Killberg, Hässleholm, 3. Alexander Rantzow, Tyringe.

Kvinnor 5,8 km: 1. Matilda Sandberg, Ryssberget, 2. Taina Mörck, Hässleholm, 3.Jenny Svensson.

Top