KRISTNA MÖTEN PÅ MARKNADSPLATSEN

 

VITTSJÖ. Tältmötena på Marknadsplatsen i Vittsjö pågick mellan tisdagen 24 till och med söndagen den 29 maj. Att döma av antalet parkerade bilar under gudstjänsttiderna så var besöksfrekvensen hög. Jag närvarade på lördagen den 28:e. Det var drygt hundratalet åhörare vid det här tillfället. Det finns anledning förmoda att besöksantalet under alla sex dagarna ligger vid cirka 8-900 personer.

Programmet på lördagen inleddes med att Claes Ruderstam hälsade välkommen till, som han uttryckte det, en enkel gudstjänst i vår vackra natur. Därefter följde ett par underbara sånger sjungna av Irene Eldh. Hon sjöng till ett mycket vackert pianoackompanjemang. Kvällens predikant var, som vid de flesta övriga kvällarna, Ingemar Helmner. Han tog helt över föreställningen genom sitt förkunnande sätt att förmedla in djupt kända tro och det kristna budskapet.

Det är alla Vittsjös olika församlingar som är representerade under namnet ELM syd. Mötena den här veckan är ett demokratiskt och värdigt sätt att förmedla deras gemensamma tro.

Top