15 RESENÄRER ÅKTE TILL NORGE MED MOTORCYKEL

 

MARKARYD. Först kom åskskuren utan åska. Sen kom solen med strålar. Sen kom 15 motorcyklister till Göinge Bil. Varje år samlas ett antal ”knuttar” av båda könen till en gemensam färd till någonstans. I år var slutmålet vid Hardangervidda i Norge men första etapp var i Uddevalla för vila, logi och vederkvickelse inför framtida färd.

Annika Serrano och Egon Johansson som rullar till Norge.

Åldern på resenärerna var tämligen varierade men ålderman var Egon Johansson i Emmaljunga med sina 78 år. Han har deltagit i flera av dessa sommarturer och är lika tänd varje år. Från Vittsjö deltog även Annika Serrano, omkring 30 år yngre än åldermannen. Det var tredje gången hon deltog i denna tur. Nu med en Honda VFR, 98 års fyrcylindrig modell som skall skjutsa henne till Hardangervidda.

De allra flesta deltagarna i denna sommartur kommer från trakten kring Markaryd. Samtliga medlemmar i MC klubben i Markaryd som har cirka 90 medlemmar. Ordförande i klubben samt organisatör för årets resa är Lars Inge Johannesson. Detta var 16:e året som liknande träffar organiserats med skilda slutmål.

Hela mcgänget samlade några minuter före starten.

Ett av delmålen för årets resa blir Hemsedal i Norska fjällvärlden men tämligen nära en av landets fjordar. Mer detaljrik information lämnades inte till deltagarna men färdvägen är planerad i detalj med sevärda platser men inte minst att ordna loge åt 15 landsvägsfarare. Överraskande sevärda platser ingår i färdplanen. De drygt dussinet i sällskapet håller rejäla avstånd i trafiken för att utgöra så små problem som möjligt för övriga trafikanter.

Lars Inge Johannesson har rutinen inne att ordna skilda turer med motorcyklar. Det brukar bli ett par extra turer varje år. I turen till Norge fanns det både män och kvinnor men i framtida planeringen ingår också att ordna en speciell tur för enbart damer!

Fordonen på två hjul är i allra bästa skick. Några haverier har inte inträffat. Det största problemet var när ett fordon fick punktering på ett av hjulen. Snabbt togs hjulet loss och efter någon mils färd fanns en verkstad som snabbt tog sig an jobbet. Efter en stund kunde gänget fortsätta sin planerade färd.

På väg mot Hardangervidda!

På måndag kväll beräknar de äventyrliga resenärerna var hemma efter en händelserik och överraskande resa.

Top