En ursäkt att få se sig omkring, bokstavligen

 

BJÄRNUM. Att ge sig ut på en svalkande cykeltur en riktigt varm och skön sommardag är något som de flesta av oss uppskattar, när vi väl gör det. De flesta har en cykel i garaget, som troligtvis har stått där sen förra sommaren. När du väl tänker att du borde döva ditt motionssamvete och tar fram den där cykeln inser du att det var ett tag sen den fick se solljus. Spindelväv med några mysiga döda kryp och en ännu mysigare spindel finns både under sadeln och på styret. När cykeln väl är avsopad och du ger dig iväg för en härlig cykeltur genom byn inser du hur mycket den gnisslar. Alla du cyklar förbi, om så på hundra meters avstånd, slänger förskräckta blickar åt ditt håll. Hem igen, den behöver smörjas. Ingen kedjespray hemma, såklart. Du inser att det lär dröja ett tag innan du kommer komma ihåg att köpa kedjespray till cykeln och dessutom olja in kedjan, för att sedan hoppas på att den rullar tyst och fint resten av sommaren.

Misströsta inte, OK Torfinn har ännu en gång ordnat ett cykeltrim med fotoorientering, där du kan cykla ostört på landsbygden i sommar!

Det är hur enkelt som helst. Du traskar iväg (eller cyklar, *hint hint*) till Olof Nils, Sparbanken eller Kondis i Bjärnum. Där säljs nämligen årets cykeltrim bestående av en karta, några foton, en beskrivning och ett svarskort. Det enda du behöver ha med dig ut är en penna, eller ett riktigt gott minne. På årets karta syns Bjärnum i sydvästra hörnet och Vittsjö i nordvästra. Däremellan och österut finns det 24 kontrollpunkter att besöka. Till varje kontroll hör sedan en bild vars bokstav ska kombineras med rätt kontrollsiffra i svarskortet. De som har lämnat in ett svarskort med minst 20 rätta svar senast söndagen den 25 september har chans att vinna en cykel som Sparbanken lottar ut senare i höst.

I fjol såldes 163 exemplar och OK Torfinns cykeltrimansvarige Peder Nilsson hoppas på ett ännu större intresse i år. Vem kan motstå frestelsen att få uppleva skogen öster om Vittsjö-Bjärnum, live på en gnisslande spindelvävsfylld cykel?

Top