TIVOLI PÅ HÅLLPLATSEN

 

VITTSJÖ. Busshållplatsen i centrala kulturorten var i fredags mer än vanligt livlig frekventerad. Där hade Hassans tivoli slagit upp sitt attraktiva tivoli med många platser att förlusta sig på. För femte året var det Lion Club som organiserade detta förspel inför lördagens Vittsjödag. Medarrangör var givetvis Snapphanebygdens sparbank som hade sin fladdrande vimpelfana på plats. 

Ett gäng förväntansfulla barn på väg mot tivoli

Eleverna i traktens förskolor var inbjudna att gratis åka karusell eller åka ner för på rutschbanan med repstege upp. Utöver dessa förnöjelser fanns det även traditionella hoppborgen och lagom roterande kaffekoppar med sittplats.  

En tur i sakta roterande kaffekopp tillhörde de mer stillsamma dragplåstren.

Möjligheten fanns även att se området lite från ovan genom en tur i ”skyliften”. Ett nöje var att ratta den rälsburna bilen genom alla kurvorna.

En säker lusttur i den rälsburna bilen.

Mitt i alla förlustelserna travade Sven Ingvar Persson runt och bjöd på ispinne i glassformat. Hela området präglades av internationellt deltagande där barnrika flyktingföräldrar kom med sina telningar. Uppskattningsvis var det omkring 100 barn i skiftande ålder som fann ett stort nöje att förlusta sig bland attraktionerna. 

Top