VITTSJÖ MARKNAD HAR KOMMIT FÖR ATT STANNA

 

VITTSJÖ. Vittsjödagen med marknad blev åter ett lyft för kulturorten. Visserligen var inte omfattningen som den var för drygt 100 år sen. Men, besöksantalet av intresserade var väl så bra som förra året. 

Kanske var det väderleken som var gynnsam eller kanske var det allmänna trevnaden som fick folk att strömma till! Ända från klockslaget för öppning och nästan fram till stängningsdags var intresset stort.

Här fanns fynd att inhandla från mängden av kartonger.

En marknad skall innehålla allt som kan intressera och visst var utbudet ganska stort. Den som ville göra ett extra fördelaktigt köp av det som kan vara bra att ha ställde stegen till fyndlådorna. Där fanns hopplock av det mesta till ett pris från 10 kronor upp till 40 kronor. Ett parti möbeltassar eller ett antal diskborstar kan va bra att ha!Sillamackor eller korv i olika former, med eller utan bröd samt pizzaliknande bakverk kunde stilla hungern. Religiösa församlingarna fanns vid Pannkakskyrkan där nygräddade pannkakor bjöds ut tillsamman med bibelord i Mannagryn. Allt som oftast hördes klampet av hästhovar mot den hårda asfalten. Det var Sigvard Gustavsson som kom med sin landå dragen av parhästar. Många tog möjligheten till en gratis tur genom samhället, beskådade av flanerande besökare.

Marknadskarameller var aktuellt på marknaden.

Givetvis skulle de allra flesta ha en påse marknadskarameller med sig hem. Vågen pendlare mellan ¼ och ½ kilo hårda eller mjuka karameller från andra sidan gränsen. Representanter från oberoende pressen ”frilagt” fanns på plats med information. Synen förbättrades kanske inte men med rätt puts på glasögonen kunde kanske förbättra seendet?

Oberoende press: frilagt fanns på plats.

De flesta ordinarie butikerna hade öppet och det ställde till problem i trafiken. Den ena gående efter den andra skulle passera övergångsställe och då bildades köer av hjulburna trafiken. Mer stillsamt utan större köer var det vid annonserade ponnyridningen vid Gåsadammen.

Britta & Les från Korsahåla sålde askar av olika ”ädelträ”.

Hela marknadstiden fanns tivoli i verksamhet och många av skiftande årgångar sökte sig till denna förlustelse. (tidigare reportage om tivoli finns).

Idrottsfolket sålde blommor och blomster från stor sortering.

Under eftermiddagen var det flera träffar på skilda platser där olika årgångar inbjöds till återträff. Marknaden fortsatte till sena timmen på Godsmagasinet med fest och underhållning. Vittsjödagen med marknad har kommit för att fortplanta sig!

Ordningsmakten hade inga besvär att hålla ordning. De kunde ge sig tid att bekanta sig med besökarna.

Några bilder från årets Vittsjömarknad:

Top