Midsommar i Vittsjö

 

VITTSJÖ. Midsommarafton i Vittsjö lever upp till traditionen trots skifte av festplats. Efter 53 år på Gåsadammens gräsmatta blev det nya festplatsen vid café Sjöstugan som var nöjescentrum. På välansade gräsmattan, tillhörig Vattenskidklubben var den majade stången rest med sina två ringar på tvärslåns ytterkanter. Där firades Midsommarafton med lekar, tombola och stor trevnad.

Mia skötte sitt uppdrag som ledare för midsommarfesten utan anmärkning.

Det var tack vare Mia Marjasdotter och Cecilia Sundgren som denna fest kunde ordnas. Mia och Cecilia är arrendatorer på Sjöstugan där Cecilia gräddade våfflor medan Mia var ledare för midsommarlekarna. Detta sedan tidigare arrangören inte hade tillfälle att ordna årets fest. Det skall till ideella insatser för att leva vidare. Vidare fanns det ”lillmarknad” på området med barntatuering, tombola, chokladhjul samt spikslagning och såpbubblor.

Ett gäng yngre deltagare svalkade av sig i Vittsjöns vatten.

I den tryckande värmen var det även bra åtgång på glass och andra vätskor samt kaffe med kaka. De besökare som önskade se midsommarfirandet kunde få en blick från ovan med en våffla från altanens utsikt.

Från Agunnaryd kom Birgitta och Christer Lindkvist. Här tillsammans med ”gamla” bekanta.

Besökarna kom vandrande på stigen mot Sjöstugan medan något sällskap kom sjöledes då ”flodbåten” lade till vid bryggan och passagerarna tågade till festen.

Mia Marjasdotter var ledare för ringlekarna då hennes stämma tonade ut med de kända melodierna. God hjälp hade hon även av tidigare ledaren Jenny Svensson som höll ordning på lekringarna. Det blev de kända lekarna kring stången med grodorna och karusellen. Lämpliga pauser eller raster var inlagda i programmet där besök kunde ske vid andra förlustelser.

Kraft i arm med rätt riktmedel för att träffa huvudet!

Nellie och Viktoria sjöng stämningsfullt vid stranden.

Nellie Larsson och Viktoria Nilsson sjöng flera sånger med anknytning till rådande väderlek. Sången ”Solvind och vatten” passade in bra på omgivningen fast vindarna får nog klassas som lätt bris? Det proklamerades allsång då Berghagens”Hon dansade en sommar” ljöd över land och vatten.

Aktivt deltagande av unga och äldre vid ringdanserna.

Akt två fortsatte med lekar kring den majade stången. Det sjöngs om Jungfrun och avslutades som alltid med ”Karusellen” och den smygande raketen som övergick i hisnande uppskjutning. Årets midsommarfirande på gräsplanen runt symboliska stången var slut för i år. De två arrendatorerna på Sjöstugan är värda all uppskattning för trevligt firande. Vem hade annars tagit hand om traditionen och fört den vidare? Fortsättning följer då Mia lovade att organisera festen även kommande år.

Små grodorna med gymnastiska rörelser.

Top