Hur kan det komma sig att det är så lugnt i Vittsjö?

 

VITTSJÖ. Om man talar med folk i Vittsjö om de känner sig säkra och trygga, så blir svaret att tycker att de bor i en lugn och fin by.


Kan det kanske bero på att Trygg i Vittsjö varje natt kör runt i Vittsjö med omnejd. 

Många vill gärna tro det eftersom det säkert är känt att vi har patrullering sedan mer än tio år tillbaka. Några chaufförer har varit med sedan starten och ganska många närmar sig 80-årsåldern. Det kan vara orsaken till att en del säger att jag inte orkar längre. Men inte alla. Det finns många äldre chaufförer som finner det stimulerande att göra en insats för samhället där man bor.
Vi i den frivilliga organisationen ”Trygg i Vittsjö” har nu problem då många har dragit sig tillbaka i år. Vi måste bli fler som kör. Som regel kör man bara en gång i månaden kanske på en bestämd veckodag som man själv valt eller bara udda veckor eller vad man nu har för önskemål. Det går att pussla ihop våra körscheman så att alla blir nöjda även med hänsyn till uppehåll i körningarna.

Ett tillskott med 5-6 chaufförspar skulle innebära att verksamheten kan fungera på samma sätt som förut.
 I nuläget är det ca 450 hushåll och ett 40-tal företag som på årsbasis betalat för verksamheten.

Du kan kontakta någon av nedanstående personer:

- Sivard Strand tel. 0451-250 43 eller mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
- Bert Oredsson tel. 0705 35 23 73 eller mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
- Leif Thånell tel. 0705 54 36 43 eller mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
för vidare information eller anmälan.

Styrelsen för Trygg i Vittsjö

Top