SÖNDAGSSKOLANS DAG FIRAD MER ÄN 50 ÅR

 

VITTSJÖ. Firandet av söndagsskolans dag har lång tradition i Vittsjö. Första gången denna dag firades var på Hallonstens tid 1965 och då på S.t Mikaels dag. Firandet i år, det 52:a i ordningen skedde i anslutning till helgonet Mikaels dag. Med Röke Blås i täten tågade en skara från Marknadsplatsen till kyrkan.

Första året av firandet var det scouter som tog täten med fanborg och start från Trekanten. Nästa år hade Vittsjö blåsorkester engagerats som tog takt och ton den sista sträckan av tågets väg till kyrkan.

Täten från tåget anländer till kyrkan.

Sedan 21 år tillbaka är det Röke blås som angett takt och ton från Marknadsplatsen till kyrkan. Så var det även i år med Ingmar Karp som dirigent. Väderleken var mulen men deltagarnas uttryck var mer solskensbetonat med banderoll och plakat som meddelade vilka det vara som vandrade i tåget. Antalet söndagsskolor i församlingen har minskat från sju stycken för många år sen till någon enstaka samling.

Några av deltagarna i söndagsskolans dag samlade utanför grindarna.

En skara vandrade i år från Marknadsplatsen med Röke Blås i täten och utanför kyrkan underhöll orkestern medan övriga deltagare tog plats i helgedomen. I kyrkan spelade Röke Blås flera musiknummer från läktaren. Barnkörerna underhöll under ledning av Kerstin Sturesson. Dagens predikan hölls av Eva Lotta Kjellberg, utsmyckad som ”Dynamit Helga”,med anslutning till dagens firande.

Ytterligare några deltagare i söndagsskolans tåg.

Top